Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Full premium theme for CMS

Rezultati takmičenja ZE FOXORING 2018

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Lijep i sunčan dan na Smetovima 22.04.2018.godine. Ekipa Radio kluba "Zenica" na terenu od ranih časova. Sve pripreme su završene sad je preostalo postaviti stazu i dočekati takmičare i goste. 

Dočekali smo stotinu i šest takmičara plus pedeset gostiju iz četrnaest klubova . 

Ovo je prvo takmičenje u ovogodišnjoj sezoni "lova na lisice" i kako neki, kažu dobar - realni trening za sve takmičare koji imaju namjeru učestvovati na nekom većem takmičenju u amaterskoj radio orijentaciji ili amaterskoj radio goniometriji  van granica Bosne i Hercegovine. Inače većina naših klubova u Bosni i Hercegovini organizuje veoma rijetko treninge u svojim klubovima. Tako deset takmičenja koje organizuju klubovi dobar je realni trening za prave takmičare.

Naš klub pored ovog takmičenja jedinog u ARO organizuje i "jesenji KUP" u amaterskoj radio goniometriji na UKT-a jedini u BiH sa ciljem unapređenja rada i uvođenja novih tehnologija.

Start je bio organizovan tako da je svake minute startao jedan takmičar.

Možda to izgleda brzo ali ako pitate takmičara ta minuta nikad proći "samo da istrčim što prije", a odbrojavanje deset sekundi do starta je kao godina.

Nije bilo povrijeđenih takmičara iako je staza dosta teška, po izjavama takmičara.

Velikim pljeskom podržano je dodjeljivanje Zahvalnice našem Tahmišija Edberu E75dte za višegodišnje angažovanje u organizovanju amaterske radio goniometrije i ostalih disciplina u našem klubu i ARA-a u BiH.

Zahvaljujemo se takmičarima na učešću u ovolikom broju, takođe i gostima koji su svojim prisustvom uveličali i podržali naš trud da održimo i unaprijedimo Radioamatersku djelatnost u svim oblastima a posebno u amaterskoj radio goniometriji izlaskom u prirodu i okupljanjem mladih oko tehničkih disciplina.

Nekoliko snimaka ,klipova, postavljena je na našem youtube kanalu video1 , video2 i video3 a slike su u galeriji i našoj facebook stranici. 

http://www.qsl.net/t91ezc/

 

73!! Radio klub "Zenica" E71ezc, E71bab 

Rezultati - klubovi

Rezultati - pojedinačni

 

Kontakt

ARAuBIH
Derviša Numića 6
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Sekretar/Kancelarija:
+387 (0)62 196 322

Banka

Brojevi računa:
Uplate iz BiH:
101 101 00732093 31
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA39 1011 0100 7320 9331
SWIFT:  PBSCBA22