The 6th edition of Youngsters On The Air will take place in Austria. OeVSV (Österreichischer Versuchssenderverband), which will celebrate their 90 years anniversary, will be hosting next YOTA summer event. 75 Youngsters will be invited to travel to the Austrian Alps to enjoy a program with many new elements compared to previous years.
It will be a great experience for all participants which they will never forget. To get a better feeling about this, have a look at the gallery from previous events.

When: 16-23 July 2016

Participants:
Each IARU member society is invited to take part with a team. A team consist of maximum 5 persons, 4 Persons with the age 15-25 years and one person is dedicated as team leader.
* All participants, including team leaders, should take part in the entire program.
* We ask member societies to select motivated participants
Team leaders:
* Younger team leaders are preferred (age 18-30 years)
* A team leader should be in a good health condition, which means that they can take part in the entire program and take care of their team members.   
         
Location: Wagrain, south of Salzburg (OE2)

Fees: travel costs to Salzburg airport or Wagrain and €25 per participant

All other costs (accomodation, food, activities) will be covered, main funder of the event is IARU R1.
If your member society is interested to participate, please respond to Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. by 31 December 2015 by sending in the application form. There is a limit of 75 participants. Make sure you will apply in time. We will announce the participating countries shortly after the deadline.
For any questions, please contact Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

smotramladihbrcko2014mala

Dana 09.05.2014.god. u Desetoj osnovnoj školi u Bosanskoj Bijeloj (Brčko distrikt) održana je Smotra mladih tehničara. Smotra je održana u sklopu manifestacije “U susret proljeću”. Pored prezentacije praktičnih radova, održano je i takmičenje u amaterskoj radioorjentaciji. Nosilac aktivnosti organizacije takmičenja bio je radio klub “Nikola Tesla” Brčko E77CFG. U sklopu redovnih aktivnosti koje provode naši članovi jeste i organizacija obuke u amaterskoj radiogoniometriji i amaterskoj radioorjentaciji u osnovnim školama Brčko distrikta.

e74frs arg 001 malaU Sarajevu se održavaju općinske smotre naučno- tehničkog i sportsko-tehničkog stvaralaštva osnovnih škola. Radio orijentacija kao sportsko-tehnička disciplina je održana u općini Ilidža.

 KidsDay2

U nedelju 5. januara slijedeći Kids Day će se održati.

arokakntonsa1mala

Ove godine, kantonalno takmičenje u radioamaterskoj orijentaciji ARO je održano 25.04.2015. u Vogošći u OŠ ''Zahid Baručija" .

aroutzisaProšle subote održana su takmičenja u radioorijentaciji osnovnih škola u Sarajevskom  i Tuzlanskom kantonu u okviru Smotre naučno-tehničkog i sportsko-tehničkog stvaralaštva. 


Sretnim roditeljima E75GA-Amri i E71AGA-Almiru čestitamo sina i želimo  mu puno sreće, zdravlja i rahatluka.
najmladjiclan


ARA u BiH, Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u BIH (UNTOM u BIH)i Osnovna škola ''Musa Ćazim Ćatič'' iz Sarajeva, su startali sa izvođenjem van nastavnih aktivnosti iz osnova radioamaterizma i radioamaterske orijentacije. Ovo je prva škola u Sarajevu, poslije dugo vremena, koja je otvorila radioamatersku sekciju u sklopu van nastavnih aktivnosti. Općina Centar je podržala ovaj Projekat.
Nastavnik Nusret Ahmetović ima odgovore i rješenja za svakog učenika, a ispred ARAuBiH mu pomaže E74AC, Sead.

Nadamo se da će se pridružiti i radioamateri - volonteri iz Sarajeva, u održavanju nastave i vježbi iz: radio orijentacije, operatorskih procedura, echo linka i osnova radio komunikacija.
Nastava se održava več drugu subotu i u prilogu pogledajte slike najmlađih radioamatera iz Sarajeva. Sve ostale informacije možete naći i na linku: https://www.facebook.com/Teknickakultura
 

Kontakt

ARAuBIH
Derviša Numića 6
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Sekretar/Kancelarija:
+387 (0)62 196 322

Banka

Brojevi računa:
Uplate iz BiH:
101 101 00732093 31
Uplate iz inostranstva:
IBAN: BA39 1011 0100 7320 9331
SWIFT:  PBSCBA22