E71ETC Bihać ponovo u eteru

 

Nakon reaktivacije tokom ove godine ekipa RK "Mladost" E71ETC pojavila se u eteru tokom zadnjeg E7 Activity pod znakom E71ETC.

Ekipa mala ali odabrana, spoj iskusnih operatora i mladih snaga prihvatila je poziv svog člana E77SDD i sa njegove lokacije radila E7 Activity. Kako je to izgledalo pogledajte na priloženom videu. Naravno, ni jedno druženje pa ni takmičenje ne prođe bez kolega radio amatera koji je svojom posjetom uljepšaju. Ovaj put  su to bili kolege iz Radio kluba E71ECZ, Fikret i Nedžad koji su se pojavili na lokaciji tokom takmičenja i naravno srdačno dočekani.

Interesantno je za primjetiti da su se tokom zadnjeg E7 Activity u eteru čuli manje-više svi aktivni klubovi iz USK. Tako je u logu zabilježena aktivnost E71ASM, E71ECZ, E71KBC. te niza privatnih znakova koje nećemo pojedinačno navoditi da ne bi koga preskočili.

Navešćemo još da su ekipu E71ETC činili E75DC (Midhat) , E76MJ (Jasmin) , E73BI (Damir), E73BI/XYL (Aida), Ahmet (E71AAC), Samir (E71DDS) te domaćin Senad (E77SDD).

Iz E71ETC najavljuju konstantnu aktivnost tokom predstojećih UKT takmičenja.

 

{youtube}GOJOs-YbLE8{/youtube} {youtube}EJ_ovoY8pHw{/youtube}
[widgetkit id=14]