EKIPA RMZO ARAuBiH NA AR9N 2022 SLOVENIJA

Ekipa RMZO ARAuBiH je i ove godine sudjelovala na međunarodnom Emcomm osposobljavanju u Sloveniji- ARON 2022 (14.-16.10. 2022).
 
Trening i seminar su se održali u centru za obuku Ministarstva odbrane Slovenije na Igu pored Ljubljane. Realizator je bila ZRS-ARON.
 
Inače, ovo je četvrto učešće ARAuBiH na ARON-u. Ekipu ARAuBIH su činili Alen Ruvić E71AR, Harun Drino E71HD i Alem Raković E70RA.
 
U sklopu obuke posjetili smo novootvoreni, trenutno najsavremeniji operativno-komunikacijski centar na Kliničkom centru u Ljubljani te radio-komunikacijsko-radarski centar i kontest lokaciju na planini Lisca iznad Sevnice.
 
Na teoretskom dijelu seminara predstavljen je rad RMZO ARAuBiH u 21.-22., koji je tehnološki izuzetno unaprijeđen posljednje dvije godine a kao direktni rezultat osposobljavanja ekipa ARAuBiH na prethodnim seminarima ARON u Sloveniji.
 
30 minutno predavanje je realizovao manager RMZO ARAuBiH, Alen E71AR.
 
Pored ARAuBiH bilo je oko stotinu učesnika, među kojima i ekipe sa kojima imamo izuzetnu saradnju na vježbama a to su SRVKS iz Hrvatske i RMZO E73JHI iz Prijedora.