Radio klubovi

IZBOR SPORTISTE GODINE KAKANJ 2013.

e73ekkizborsportiste2014

 

Za ovogodišnji izbor sportiste godine općine Kakanj koji je održan 31. 01.2014. godine u prelijepoj sali Doma kulture jedan od kandidata za priznanje u oblasti sporta bila je i naša članica Edna Sarajlić.

Edna Sarajlić je 2012. godine od strane Asocijacije radioamatera BiH proglašena najboljom takmičarkom u kategoriji djevojčica do 15. godina, a isti rezultat je ponovila i u 2013, godini.

Upravni odbor radio kluba je na osnovu rezultata u proteklom periodu predložio Ednu za priznanje u oblasti sporta u kategoriji „Mlade nade“ gdje je u veoma jakoj konkurenciji dobila priznanje.

Priznanje mladim sportistima odnosno „Mladim nadama“ i našoj Edni uručio je predsjednik organizacionog odbora za izbor Sportiste godine Elvir Aliefendić.

Mislimo da je ovo jedinstven slučaj u našoj zemlji da se odaje priznanje takmičaru iz ove sporsko-tehničke discipline koja još nije ušla u „svijet„ sporta, a što opet dokazuje da je žiri koji je razmatrao prijedloge imao razumijevanja i dao podstreka Edni i nama svima koji radimo sa djecom i omladinom da ostvarujemo još bolje i veće rezultate.

I ovaj put čestitke Edni na zasluženom priznanju.

Related Articles

Back to top button