Radio klubovi

Kakanjci u posjeti MZ Kamenica kod Teslića

mzkamenicaavgust2015 malaPoslije posjete omladine iz MZ Kamenica kod Teslića koji su tokom jednodnevne posjete našem gradu ukratko upoznati sa znamenitostima Kaknja, uslijedio je poziv da i mi posjetimo ovu mjesnu zajednicu i poslije svakodnevnih kontakta ista je realizovana u subotu 15.08.2015 godine. 

U posjetu koja je bila, radna krenulo je 25 članova radio kluba te predstavnika omladinske organizacije „Alter-val“ Kakanj i Crvenog krsta Kakanj.

mzkamenicaavgust2015

Po dolasku u MZ Kamenica u prostorijama đamije dočekali su nas vrijedni domačini na čelu sa predsjednikom mjesne zajednice i našim domaćinom Esadom Kapićem.

Poslije dobrodošlice i obavezne „ bosanske kahve“ krenulo se sa planiranim aktivnostima, obuka polaznika za amaterskog operatora kojoj je bilo prisutno 28 kandidata koju su realizovali naši članovi na čelu sa instruktorom Rasminom Čolakom.

Uslijedila je pauza za ručak koji su naši domaćini pripremili za sve učesnike a zatim je pripremljena i postavljena takmičarska staza u ARG kojoj je uzelo učešće 34 takmičara koje je bilo revijalnog karaktera kako bi se kameničani upoznali sa ovom sportsko tehničkom disciplinom, koja je i kod ovih mladih ljudi izazvala veliko intereovanje.

Poslije takmičenja naši domačini su nas proveli kroz svoju mjesnu zajednicu i pokazali sve ono što su izgradili u ovom poslije ratnom periodu: prelijepu đamiju, dom kulture, osnovnu školu , sporski poligon koji su nedavno osvijetlili.

Druženje je nastavljeno na sportskom poligonu uz nogometnu utakmicu a na kraju se i zaigralo bosansko kolo.

I ovom se prilikom zahvaljujemo našim domačinima na srdačnom prijemu a svakao i našem Načelniku gospodinu Nerminu Mandri koji je podržao ovu našu aktivnost.

PREDSJEDNIK

Hajrudin Kubat

Related Articles

Back to top button