BiH YOTA

KIDSDAY 2020: AKTIVNOSTI U E7

Prva subota u mjesecu januaru na radioamaterskim frekvencijama je rezervisana za Kidsday kada se, prema preporukama IARU, mikrofoni daju u ruke mladima koji nisu radioamateri sa ciljem da se upoznaju sa opremom i načinom rada.
Tako je bilo i danas kada su, širom E7, zainteresovani posjetili radio klubove Zavidovići E74CMN, Stjepan Polje E73ESP, Drina Gorażde E71EEE, Pousorje E75RKP i Kreka E74BMN te iz pomoć starijih radioamatera se po prvi puta oglasili na bandovima i porazgovarali sa drugim mladima, i drugim radioamaterima, iz cijele BiH i svijeta. Većini je ovo bila nepoznanica i iako możda malo i stidljivo brzo su se privikli i gotovo kao pravi RA pozivali, davali raport, ime, godine i najdrażu boju.
Ni oduševljenja nije nedostajalo, kako sa njihove tako i sa naše strane a posebno nam je drago jer je većina najavila pohađanje kursa za radioamatera nakon što su uradili nekoliko veza.
U prilogu nekoliko fotografija koje ilustruju današnji Kidsday u klubovima a mlade, koji su nas danas posjetili, nadamo se da ubrzo vidimo u našim redovima. 73!

kidsday2

kidsday3

kidsday4

kidsday6

kidsday7

kidsday8

Related Articles

Back to top button