ARDF

Održan 13. ZE-FOXORING 2023 na Smetovima

Dana 23.04.2023.g. na prostorima Smetova, planine iznad Zenice, održan je ZE FOXORING -LOV na lisicu, 13 -ti po redu, čime je otvorena sezona „lova“ na lisicu za 2023.godinu, u ARA BiH.
Učestvovalo je više radio klubova iz BiH, i takmičenje je uspješno organizovano, po lijepom vremenu.Ukupno je prijavljeno 36 takmičara iz klubova:Goražde,Stjepan polje, Gračanica,Zenica,Srebrenik,Banovići,Doboj.
Prvo mjjesto u klubskom plasmanu ovojio je RK Stjepan polje, drugo RK Goražde i treče RK Zenica.
Ovo takmičenje je uspješno organizovao radio klub „Zenica“, i njegovi članovi: Glavni arbitar Edber,automatska obrada podataka AOP Enes,Kulja i Amer, Arbitri na Startu: Mari,Miki i Kemo, postavljanje „Lisica“ Zlatko, Barašin,Goran i Amer. i na cilju, podjela priznanja, medalja i pehara Emrah,Edo, Jasko,Sejo.
Nakon dužeg vremena i radio klub Zenica je imao svoje takmičare i to :
Ratko Antunović u kategoriji M60 i Hamza Redžić i Adijan Dujak u kategoriji M16.
S obzirom da je našim takmičarima ovo prvo učestvovanje u takmičenjima lova na „Lisicu“, rezultati koje su postigli su odlični. Ratko Antunović je osvojio 3 mjesto i bronzanu medalju, a Hamza Redžić je u svojoj kategoriji osvojo prvo mjesto i zlatnu medalju, Adijan Dujak odlično treče mjesto i bronzanu medalju. Ovim putem im još jednom čestitamo na uloženom trudu, na predavanjima i treninzima, a posebne zasluge za ovaj uspjeh ekipe radio kluba Zenica pripadaju kolegi Edberu koji je uložio mnogo truda i vremena da svoje znanje prenese članovima tima.
Isto tako je održano i takmičenje u kucanju tasterom lijevom nogom tzv.QLF, u kojem je učestvovalo 7 takmičara. Ovo takmičenje nije bilo natjecateljskog tipa, pa su svi takmičari dobili diplome, kao potvrda da su uspješno učestvovali.
 
– Radio klub “Zenica” E71EZC
 
No photo description available.Related Articles

Back to top button