OTKAZAN HAM RADIO 2021 U FRIEDRICHSHFENU

Zbog trenutne situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa COVID-19, organizatori iz Friedrichshafena su otkazali HAM RADIO 2021.

Međunarodna radioamaterska izložba neće se održati u planiranom periodu od 25. do 27. juna 2021. godine, već će se prolongirati za termin 24. do 26. juna 2022. godine.

„Odluka za nas nije bila laka, ali sajam kao što je Ham Radio živi od svog visokog međunarodnog nivoa. Zbog trenutne neizvjesnosti u sektoru putovanja, održavanje trenutno nije izvedivo “, objašnjava Klaus Wellmann, izvršni direktor Messe Friedrichshafen.
Voditeljica projekta Petra Rathgeber također je zabrinuta:
„Izuzetno žaljim što se HAM RADIO 2021 ne može održati kako je planirano. Bili smo nestrpljivi da vidimo novitete. ”

Predsjedavajući Njemačkog radioamaterskog kluba (DARC), Christian Entsfellner, dodaje:
„Podržavamo odluku Messe Friedrichshafena da otkaže HAM RADIO 2021. Naravno da smo tužni što se susret sa prijateljima u Friedrichshafenu ipak neće održati. Kao malu utjehu, radujemo se internetskoj verziji Ham radija od 25. do 27. juna 2021. koja ove godine sprema iznenađenja za naše članove i ljubitelje radija.“

Obavijest o otkazivanju izlagačima, posjetiteljima i partnerima koji su trebali sudjelovati organizatori upravo šalju na njihove adrese.