BiH YOTA

Posjeta osnovaca “CAZIN II” RK “UNA” E71ASM


Posjeta učenika Osnovne škole "Cazin II" Cazin radio klubu E71ASM.

U cilju promovisanja radio kluba "Una" E71ASM Cazin i radio amaterstva uopšte a realizirajući planiranu aktivnost sa djecom – učenicima osnovnih škola u cilju animiranja, odnosno podsticanja za bavljenje radio amaterstvom ove populacije u saradnji sa Osnovnom školom "Cazin II" iz Cazina dana 03.10.2013.god. organizirana je posjeta radio klubu 25 učenika sedmog (VII) razreda ove osnovne škole.

Učenicima su u ugodnoj atmosferi u prostorijama radio kluba prezentirane osnove radio amaterstva i bavljenje ovim hobijem, prezentiran radio klub i na kraju praktično prezentirano održavanje radio amaterskih veza na više opsega ito na VHF: rad na simpleksima, rad preko echolinka i repetitora, zatim na opsezima HF i predstavljena digitalna vrsta rada na HF.
Takodjer, prvo teoretski a zatim i praktično im je prezentiran ARG (amaterska radio goniometrija).
S obzirom na iskazanu zainteresiranost za radio amaterstvo očekuje se da će radio klub u skorije vrijeme biti podmlađen i pojačan novim članstvom.

U radio klubu je iskazana zahvalnost osnovnoj školi "Cazin II" na saradnji kao i svim radio amaterima koji su se pojavili na radio amateskim frekvencijama u praktičnom dijelu i bili u QSO (vezi) sa radio klubom ito DK1NEM iz Njemačke, S57HH iz Slovenije, E72PKM/P koji se javljao iz Njemačke, te stanicama iz BiH E71NAI, E76CC, E72PS, E71CZ i E72BRB.

U realizaciji ove aktivnosti su učestvovali predsjednik radio kluba Meho Kličić (E74NI), Muho Sedić (E74SE) sekretar radio kluba i članovi radio kluba Ševal Salkić (E72DD), Ermin Kličić (E76TT) i Nermin Hozdić (E71HN).

[widgetkit id=15]

Više informacija o aktivnostima kluba možete pronaći na web stranici RK "UNA" E71ASM .

 

Related Articles

Back to top button