Radio klubovi

Radio klub Kladanj E71EDK dobio vrijednu donaciju

 Jedna hvale vrijedna gesta ovih dana nas je veoma obradovala i želimo da svoju radost podijelimo sa svim RA koji prate naš rad.

Naime gosp.Irfan Berković iz Kladnja je prije par mjeseci zapratio naš uspjeh,trud i aktivnosti na polju radioamaterizma te je odlučio da pomogne i olakša rad RA kluba Kladanj E71EDK.

Da bi sve bilo kako treba gosp.Irfan nas je obavezao da mu pošaljemo spisak potreba kluba za daljni rad i da budemo iskreni on nas je obradovao svojom dobrotom i željom da pomogne.

Na spisku se našao agregat koji nam je bio potreban za rad u portablu sa kontest lokacije Metaljka (JN94HH), veći šator za više osoba,terensko vozilo…Mnogo je to novaca za današnje prilike ali gosp.Irfan je bio ubjedljiv:”Tražite opremu koja vam odgovara”.

I evo…dva mjeseca poslije,dobili smo terensko vozilo KIA Sorento potpuno ispravno i spremno za teške terene,uzete su i nove gume za zimske uvjete,dobili smo odličan Honda agregat 3,5kW te šator specijaliziran za prihvat više osoba. Nije prvi put da klub E71EDK dobija vrijedne donacije ali ova je najveća i stiže u najbolje vrijeme:uoči kontesta i izlaska na Metaljku.

Danas smo i preuzeli zvanično svu opremu te donatoru predali zahvalnicu a on nam je poželio puno uspjeha u radu i druženju na radio talasima.

Šta reći osim jedno veliko HVALA dobrom gosp.Irfanu Berkoviću uz obećanje da ćemo opravdati uloženo u naš klub.

73 od E71EDK

 

Related Articles

Back to top button