RK Srebrenik učestvovao u združenoj spasilačkoj vježbi pod nazivom „Potraga za nestalim zrakoplovom“

rksrebrenikvjezba052015mala

 

Dana 06/07.06.2015.godine na lokalitetu između Lipika i Okresanice na samom vrhu planine Majevice kod Srebrenika održana je združena spasilačka vježba pod nazivom „Potraga za nestalim zrakoplovom“.

U velikoj združenoj vježbi učestvovali su pripadnici GSS BiH, GSS Hrvatske, Jedinice za podršku MUP-a TK, GSS Srebrenik, Profesionalne vatrogasne jedinice, Crvenog krsta, Radio-kluba, Planinarskog društva Majevica, Kluba spasilaca Srebrenik i ostalih službi spašavanja s područja ove općine.

Na toj vježbi radioamaterski zadatak je bio da se postavi upravna stanica u logoru za kordinaciju gdje su dva operatora uz kordinaciju GSS U BIH izvršavali zadatke iz nadležnosti prenosa informacija, a četiri operatora sa ručnim radiouređajima bili su raspoređeni sa timovima za potragu.

Cijeneći ovaj projekat gdje smo uvršteni u ovu aktivnost od gore nabrojanih udruženja i profesionalnih jedinica dokazuje da radioamateri ulaze na mala vrata u svim segmentima spašavanja od elementarnih i drugih nepogoda koje se mogu desit u svakom trenutku i na svakom mjestu.

[widgetkit id=39]