RMZO

RMZO ARAuBiH aktivan u komunikaciji sa Turskom

Radio mreža za opasnost ARAuBiH putem koordinacione IARU grupe EMCOR R1 aktivno učestvuje u komuniciranju i koordiniradnju informacija između EMCOM koordinatora iz Turske i naših operatora koji su članovi i spasilačkih službi koje su stigle ili su na putu ka zemljotresom pogođenim područjima u Turskoj.

Naš RMZO operator koji je član i GSS Novi grad Sarajevo Eldin E75NET je upravo stigao na odredište u Turskoj(granica Turske i Sirije) te su mu putem EMCOR R1 koordinacije proslijeđene veoma važne informacije o radnim radijskim kanalima u razorenom području regije Hatay.
 
Očekujemo da ostvarimo komunikaciju i sa ostalim članovima spasilačkih službi iz E7 preko Eldina koji je opremljen sa HF, VHF,UHF,SATCOM Portabl setom.
 
Uskoro očekujemo i kontinuiranu radio komunikaciju sa E7 putem HF digitalnih telegrama VARA HF kao i javljanje pute HF SSB.
 
RMZO manager ARAuBiH Alen Ruvić E71AR i EMCOMM manager iz Turske Aziz Sasa TA1E redovno razmjenjuju informacije o ekipama za spašavanje koje dolaze iz E7 u TA.
 
Također u stalnoj smo koordinaciji smo za razmjenu informacija sa S5 ARON, SVRKS i RMZO E73JHI
 
U BiH su trenutno po odluci U.O. aktivirane tri ekipe koje čekaju prihvat informacija od Eldina iz TA.
 
– RMZO Baza Smetovi u Zenici
– HF Baza u Stjepan Polju
– Satelitske komunikacije u Sarajevu
 
Za sve detalje, potrebne ili nama korisne informacije možete kontaktirati RMZO managera ARAuBiH na rmzomananger@gmail.com ili +38762150028 (+viber,whatsup) 00-24H
 
RMZO ARAuBiH
 
 

Related Articles

Back to top button