ARDFNajava V/UHF aktivnosti

„Vrući“ vikend 19. – 20.06.2021: E7 6m Kup, E7 Activity Contest II period…

Pozdrav svim ljubiteljima VHF-a i takmičenja!

Idući vikend, 19-20.06.2021. će zaista biti vruće na VHF/UHF opsegu. Naime, pored IARU I region 50/70 MHz contesta tu je i naš – E7 6m Cup.

Istovremeno, tu je i Tesla memorial u organizaciji SRV. Vrlo interesantno i zabavno bi trebalo biti na Magičnom bandu. Sjetimo se prošlogodišnjeg contesta, bilo je QRB-a po nekoliko hiljada kilometara. Iz ličnog iskustva: 6m kad radi – radi! Dakle, nije potrebna vrhunska oprema (antene, snaga…) da bi se ostvario neki tezultat (E71W, Almas je iz stana u Sarajevu radio D4C sa GP antenom).

Pozivamo sve operatore iz E7, koji imaju tu mogućnost, da se obavezno pojave u ovom takmičenju. Pravila su svugdje ista, isti dnevnik možete poslati na adresu E7 managera, IARU I region, i SRV! Za takmičarske dnevnike pobrinula se ekipa Dxlog-a tako da je i ovo takmičenje ubačeno u listu takmičenja na DXLog.net.

Na nama, ARA u BiH, je da se potrudimo da ove godine i nagrade budu malo bogatije.

Nadalje, u nedjelju, 20.06.2021. je II period našeg E7 Activity contesta. Pozivamo sve one koji nisu radili I period da „uskoče“. Aktivnosti na VHF/UHF bandu će biti sigurno jer su taj dan i 9A, YU, YO, LZ…Activity contesti. Prava prilika probati opremu i antene. Nije neophodno imati all mode uređaje – postoji i FM kategorija. U pogledu dnevnika, ista stvar: jedinstven dnevnik možete poslati na adresu E7, 9A, YU…managera ili robota.

Za one „prefinjenog ukusa“ tu je i Alpe Adria UHF/SHF contest, također u nedjelju.

Nadam se da čujemo u većem broju. Puno uspjeha u takmičenju!

V/UHF manager ARA u BiH

Arman Destanović, E77P

Related Articles

Back to top button