ARABIH

ARAuBiH organizuje Kolektivnu obuku i polaganje za radioamaterske operatore

Radioamaterizam je hobi koji ima tradiciju dugu preko 120 godina. Radioamateri spajaju svoju ljubav prema elektrotehnici, fizici, astronomiji i sportu u jedinstven način života. Oni su uvijek spremni na sve, jedini nas spajaju sa našim najdražima, u najtežim trenucima.

Asocijacija radioamatera u Bosni i Hercegovini, u sklopu aktivnosti Odbora mladih ARAuBiH, a u saradnji sa Radio klubom Kakanj, organizuje Kolektivnu obuku i polaganje za radioamaterske operatore kategorija ENTRY, NOVICE i CEPT. Polaznici obuke će imati priliku naučiti o osnovama radioamaterizma, elektrotehnike, ostvarivanja radio veza, korištenja radioamaterske opreme, konstrukcije radioamaterske opreme, telegrafije, upotrebe digitalnih tehnologija u radioamaterizmu, te radio veza u kriznim situacijama. Na kraju obuke će biti održan radioamaterski ispit, u skladu sa pravilima i zakonskim aktima Regulatorne agencije za komunikacije BiH. Polaznici obuke dobijaju uvjerenja o pohađanju obuke i dozvole za korištenje radioamaterskog znaka. Prijave su otvorene za sve kandidate iz Bosne i Hercegovine.

Naši predavači ispred ARAuBiH, inače iskusni radioamateri sa dugogodišnjim iskustvom, potrduiće se da na najbolji mogući način osposobe buduću generaciju radioamatera. Obuka će se vršiti u radio klubovima – članovima ARAuBiH, a moguća je i online obuka za kandidate koji u svom mjestu nemaju radio klub. Radioamaterski ispit će se održati u prostorijama Radio kluba Kakanj, o čemu će svi kandidati biti naknadno obaviješteni. 

Prijave se otvorene do 04. maja 2023. godine. Obrazac za prijavu kandidata možete pronaći na ovom linku. Za više informacija možete stupiti u kontakt sa Menadžerom za mlade ARAuBiH, Čobo Suadom E79SUA, putem email adrese [email protected] ili [email protected]

Također, pozivaju se i zainteresovani iskusni članovi, ali i radio klubovi ARAuBiH, da se uključe u održavanje navedene obuke, slanjem upita na gore navedene email adrese. 

Prijavite se do 04. maja 2023. i postanite i Vi jedan od 3 miliona radioamatera širom svijeta!

Back to top button