E7 Activity Contest: Početak UKT sezone u BiH

U nedjelju, 16.05. 2021.godine u vremenu od 07-12 sati (UTC), startuje naša, nova takmičarska sezona UKV, sa I periodom E7 Activity contest-a.

Pravila ovog renomiranog takmičenja smo već objavili i možete ih pročitati na našoj WEB stranici. U odnosu na prošlu godinu, neznatno su promijenjena.

Od ove godine vaše takmičenje možete voditi koristeći DXlog. Naime, E7 Activity contest je uvršten u listu takmičenja u bazi DXlog-a. DXlog je poznati software za vođenje RA dnevnika, a pokazao se vrlo dobar u takmičenjima. Potpuno je besplatan, radi na svim platformama i ima podršku za naš jezik. Može se skinuti sa www.dxlog.net , sekcija download. Nakon instalacije, u  kartici VHF/UHF/SHF jednostavno kliknite na E7 Activity contest.

Iako već imamo saznanja da će nas ove godine biti više u eteru, još jednom pozivamo sve kolege da uzmu učešće u ovom contestu. Idealna kombinacija – upražnjavati ovaj prelijepi hobi u prirodi, daleko od izvora svih smetnji!

Spomenuli smo da nam se od ove godine, pored YO takmičara, u Activity contestu pridružuju i takmičari iz YU. Dakle, zasigurno će se naći nešto (neko) za svakoga. Napominjemo da se Activiti contest održava svake treće nedjelje u mjesecu u cijelom regionu. Hiljadu razloga za pridružiti se UKT zajednici…

Sretno u contestu, nadam se da se čujemo !

V/u/SHF Manager ARA u BiH

Arman, E77P