KREĆE DISTRIBUCIJA DIPLOMA ARAuBIH ZA 2020.g.

Poštovani ljubitelji rada na VHF opsegu, cijenjeni radioamateri!

Takmičarska 2020. godina je iza nas. Nakon obrade svih rezultata i zahtjeva  konačno je na red došla distribucija takmičarskih i prigodnih diploma pod pokroviteljstvom ARAuBiH. Znam da mnogi od vas sa nestrpljenjem očekuju da obogate svoju kolekciju diploma.

Potrudili smo se da, uz minimalne novčane troškove, izdamo zaslužene diplome i na taj način zaokružimo sve vaše i naše VHF i druge aktivnosti u protekloj godini. Svima vama, uz čestitke na plasmanu, u ime ARAuBiH i u svoje lično ime, zahvaljujem na učešću.

Pred nama je takmičarska 2021. i vrijeme je polako razmišljati u tom pravcu. Lijepo je primjetiti da se pojedini već „zagrijavaju“ na VHF-u i postižu dobar QRB u vrlo slabim propagacijama.  Uskoro ćemo objaviti i Kalendar takmičenja za 2021. godinu. U pogledu broja takmičenja i perioda mislim da neće biti izmjena.

Neka od Pravila su zrela da se prilagode i izmjene i tu očekujem vašu pomoć. Dakle, svaki prijedlog, primjedba, sugestija i sl. je dobro došla. Takmičenja su tu radi takmičara, a ne samo da se zadovolji forma.

U iščekivanju vaših prijedloga, srdačno vas pozdravljam!

73, CU !

V-U-SHF Manager ARA u BiH

Arman Destanovic, E77P

vhf.manager@arabih.net