ODRŽANA IARU REGION 1 VIRTUELNA KONFERENCIJA

Nakon šest dana on-line zasjedanja završena je IARU REGION 1 konferencija koja je, tokom sedmice,  sadržavala niz diskusija predloženih od strane članica udruženja, Izvršnog komiteta te drugih zainteresovanih strana. To je rezultiralo sa nekih 50 preporuka na Završnom plenarnom sastanku i to iz oblasti finansija, HF-a, VHF-a, EMC-a, omladine te problema koji se tiču uprave IARU 1 regiona.

Na Završnom plenumu, koji je otvorio predsjednik Regiona 1 Don Beattie, G3BJ, uz prisustvo oko 120 delegata a na kojem su glasali predstavnici nacionalnih delegacija, razmotrene su i usvojene preporuke koje će rezultirati aktivnostima i promjenama pravila u IARU Regionu 1.

Na Završnom plenarnom sastanku također su dogovorena i određena imenovanja na pozicije sa kojih su se povukli neke kolege. Novoimenovani su:
Chair, IARU Region 1 VHF Committee: Dick Harms, PA2DW

Predsjednik, IARU Region 1 EMC Committee: Dr Wolf Mahr, OE1MHZ

Predsjednik, IARU Spectrum and Regulatory Liaison Committee: Barry Lewis, G4SJH

Predsjednik, IARU Region 1 Youth Working Group: Philipp Springer, DK6SP

IARU Region 1 Monitoring System Coordinator: Gaspar Miró, EA6AMM.

Inače, tokom svih ovih šest dana, predstavnik delegat ARAuBiH na ovo konferenciji bio je Darko Rusman, E70A, koji je aktivno učestvovao u njenom radu. S obzirom na broj donešenih preporuka i dokumenata, koje su i veoma značajne, preporučujemo da pročitate dokumente u prilogu u kojima su one navedene.
Očekujemo i izvještaje pojedinih komiteta koji su zasjedali tokom konferencije kada ćemo te dokumente i preporuke detaljnije prezentovati putem našeg portala.

Zapisnik (PDF)

Preporuke (PDF)