Rezultati VHF/UHF takmičenjaUHF / VHF

REZULTATI E7 6m KUP 2021

Poštovani takmičari,

 

Objavljujemo rezultate sa proteklog E7 6m Cup contesta. Malo zahtjevniji, 24-satni Contest koji je opet pokazao da se upornost isplati. Skoro istovremeno je bio i Activity contest pa je iz tog razloga i broj vaših dnevnika malo manji, odnosno rezultati su skromniji.

U kategoriji „više operatora E7“ čestitke svakako idu prvoplasiranom, E70SIC, ali tu su rame uz rame i E7GZ kao i E71EDK. Neizvjesno je bilo do samog kraja contesta. Ne mogu da ne spomenem i povratnike, E71ACU, Radio klub iz Jablanice koji su svojim skromnim angažmanom dali doprinos ovom takmičenju. Želimo im dobrodošlicu u takmičarske redove i puno uspjeha u daljem radu.

U kategoriji „Jedan operator E7“ se također vodila prava „borba“  iz koje je Almas, E71W, izašao kao pobjednik ali mu je Darko – E77D bio za petama do same obrade rezultata.

Interes za contest su pokazale i stanice iz okruženja, tako da ih ima značajan broj, naročito u kategoriji „jedan operator“.

Još jednom čestike svim prvoplasiranim, a ostalim stanicama se zahvaljujemo na sudjelovanju. Nadam se da se čujemo u narednim contestima.

Ovi rezultati postaju zvanični sedam dana nakon objave.

73, CU

 

Related Articles

Back to top button