ZAVRŠEN IARU HF CHAMPIONSHIP 2021 (HQ CONTEST)

Proteklog vikenda je održano sigurno najveće i najvažnije HF takmičenje na svijetu, IARU HF CHAMPIONSHIP 2021, koje se održava svakog drugog punog vikenda u mjesecu julu.

Pripreme za ovo takmičenje radioamateri u svijetu počinju mjesecima ranije, od kontest lokacija, antena, opreme, logistike i naravno ekipa.

Naravno, i mi smo se uključili, najprije pozivom zainteresovanim kolegama, određivanjem ekipa i dugotrajnom pripremom takmičarskih lokacija i opreme. Cilj nam je bio maksimalno ojačati HQ timove i popraviti rezultate iz prethodnih godina u čemu mislimo da smo i uspjeli.

Sama atmosfera na takmičarskim lokacijama u Stjepan Polju, Visokom, Zenici, Goraždu, Brčkom, Teočaku, Lukavcu i Prijedoru je govorila sve, izuzetna ozbiljnost, motiviranost i predanost svih ekipa je bila za svaku pohvalu tako da ne sumnjamo da će i rezultat biti zadovoljavajući.

Naravno, uvijek može i bolje i uočeni nedostaci su dobro iskustvo za buduća takmičenja. Sve se to sumira na kraju uz druženje i praktične preporuke i dogovore.

Tako su svi HQ timovi odlučili da ovogodišnje takmičenje i rezultate posvete našem kolegi Robertu Babecu Robiju, E77E, koji nas je nedavno prerano napustio.

Svim članovima HQ timova čestitamo na učešću i njihovom trudu i zalaganju te se, nadamo se, vidimo opet naredne godine.

U prilogu možete pogledati fotografije načinjene na našim HQ lokacijama koje prenose tek djelić atmosfere sa takmičenja.