RK TUZLA: ODRŽANI ISPITI ZA NOVE RADIOAMATERE

U petak, 05.03.2021.g. Radio Klub Tuzla je organizovao ispit za polaganje novih radioamatera. Sa ispitom se čekalo skoro godinu dana jer je njegovo organizovanje odlagano usljed nepovoljne epidemiološke situacije.

Ispitu je pristupilo 19 kandidata. Svi kandidati su imali dovoljan broj tačnih odgovora na testu tako da im se samo moglo čestitati. Radio klub Tuzla i Radio klub Lipnica su bogatiji za ukupno 6 novih operatera nosioca CEPT 1 klase i 13 operatera CEPT 2 klase, a tuzlanska radioamaterska zajednica za 19 kolegica i kolega.

Napominjemo da je polaganje održano po starom pravilu i da je ovaj ispit zasigurno posljednji održan po tom Pravilniku, u cijeloj BiH.

Ispit je organizovan, radi poštivanja mjera Kriznog štaba TK, u dvije odvojene prostorije, Foto kino klubu Tuzla i prostorijama Radio kluba Tuzla. Zahvaljujemo se prijateljima iz Foto kino kluba na pomoći i ustupljenom prostoru i vremenu.

Radio klub Tuzla se zahvaljuje i članovima komisije za polaganje a koji dolaze iz sva tri tuzlanska kluba, Alić Almiru, E78W, Omerčić Zlatanu, E72OZ te Nuhanović Almiru, E72NA, kao i svim kandidatima na razumjevanju i istajnosti da polože ispit koji je, ponavljamo, više puta odgađan zbog pandemije COVID-19.