BiH YOTA

YOTA online: 28. maj 2020.

YOTA radna grupa IARU 1 regiona kreirala je novi program pod nazivom “YOTA online”. U ovim mjesečnim okupljanjima pokušaće YOTA aktivnosti približiti internet zajednici i pokazati da u radioamaterizmu ima i omladine. YOTA tim, koji se sastoji od aktivnih omladinaca, će obrađivati razne teme te odgovarati na postavljena pitanja. Također, u jednom dijelu će nedavni domaćini YOTA događaja predstaviti najvažnije utiske, dajući i učesnicima mogućnost da podijele svoje priče.

Zbog pandemije COVID-19 svi planirani YOTA dogašaji do septembra 2020. godine su nađalost otkazani ili odgođeni. To uključuje, na primjer, Ljetne kampove u IARU regionima 1, 2 i 3, kao i Subregionalne kampove, YOTA takmičarske programe te naše prisustvo na HAMRADIO 2020 u Friedrichshafenu. S obzirom na sve, kao i na činjenicu da mnogo mladih želi da uzme učešća u YOTA aktivnostima svake godine, dalo nam je ideju da kreiramo interaktivni format kako bismo okupili mlade online, na redovnoj bazi.

Prvi YOTA online susret će se održati 28. maja 2020.g. u 18.00 sati (UTC) putem livestream-a i trajaće oko jedan sat. Kompletna sesija že biti snimljena i dostupna online u bilo koje vrijeme. Naravno, učešće je besplatno i otvoreno za učešće svima širom svijeta. Podijelićemo link livestream-a dan prije na web stranici i putem društvenih mreža.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti za par dana na našem YOTA online susretu.

YOTA – Youngsters On The Air

Related Articles

Back to top button