In memoriam

HABIB DŽANANOVIĆ, E73NR (T94QR) SK

Nažalost, još jedna obavijest sa prizvukom tuge. Ostali smo bez još jednog vrsnog radioamatera i kolege.

Priča o Habibu Džananoviću na prostorima Gračanice počinje 1972.g. kada dolazi u Stjepan Polje kao nastavnik. Aktivira se u RK Gračanica E74DNO te odmah kreće i širiti vlastitu ljubav prema radioamaterizmu među najmlađim. U tome je bio toliko uspješan da već 1973.g. osnivaju PPS sekciju u Stjepan Polju koja kasnije prerasta u jedan od najboljih klubova u E7.

Bio je vrstan učitelj telegrafije mnogim današnjim radioamaterima i zaslužan je što su ostali u ovom hobiju. Također, osnovao je i PPS sekciju u Doborovcima a osim na radio talasima bio je veoma aktivan ARG takmičar i u ovu oblast je privukao veliki broj mladih ljudi. Na ARG takmičenjima je učestvovao sve do nedavno.

Habib je bio veoma društveno aktivan, osim radioamaterizmom bavio se i pčelarenjem, planinarstvom itd. a uvijek se trudio da svoje stečeno znanje podijeli među onima koje je to zanimalo, prvenstveno mladim.

Smrt ga je zatekla na funkciji predsjednika RK Gračanica, kluba kojeg je jako volio i do zadnjeg dana bio aktivan u njemu.

Porodici, prijateljima i kolegama uprava ARAuBiH izražava svoje najdublje saučešće.

Dženaza namaz će se obaviti u srijedu, 18.01.2023.g. u Gornjim Doborovcima, Gračanica, nakon podne namaza.