NOVA TAKMIČENJA: URI International Contest VHF, YU UKT Activity

Da rad na V(U)HF opsezima postaje sve popularniji potvrđuju nam slijedeća vijest:
Italijanski savez radioamatera (URI) organizuje novo VHF takmičenje koje startuje 2021. godine i odvijaće se u četiri perioda. Radiće se samo na 144 MHz, SSB i CW. Sistem bodovanja se malo razlikuje od našeg ustaljenog a o detaljima se možete informisati na linku:

http://www.ik6lmb.altervista.org/award.html

Dakle, još četiri nedjelje druženja na VHF talasima! Prvi period je već  11.04.2021.g. a ostali termini će biti uvršteni u naš kalendar takmičenja i aktivnosti za 2021.godinu. Malo je nezgodno što se termini ne podudaraju sa Activity Contestima iz okruženja ali će svakako popuniti praznine u vikendima u kojim nema VHF aktivnosti.

Isto tako, Savez radioamatera Vojvodine se ove godine sa svojim „YU UKT Activity„ takmičenjem pridružuje organizaciji regionalnih Activity takmičenja. Takmičenje će se odvijati u 11 perioda, sa ustaljenim Activity terminima i propozicijama a više o tome na:

http://www.srv.org.rs/pages/takmicenja/ukt/yuuktakt/yuuktak2021pr.pdf

U svakom slučaju pijavljuje se sve više učesnika. Izlazak u prirodu, uz minimalnu opremljenost (stanica, antena i roštilj) postaje sve popularniji. Već od januara, unatoč obilatom snijegu na našim brdima, da se zaključiti da će ove godine na V(U)HF opsezima biti baš vruće.

Puno sreće i uspjeha u Contestima!

V-U-SHF Manager ARA u BiH
Arman Destanovic, E77P